User Name
Password
AppleNova Forums » Genius Bar »

booting problem with iBook


Register Members List Calendar Search FAQ Posting Guidelines
booting problem with iBook
Thread Tools
sunrain
Veteran Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Portlandia
 
2005-07-20, 07:43

Hey guys, I'm stumped on a problem with my lady's iBook (G4 1.25Ghz, running 10.4.2, no third party crap).

The lappy starts up and goes through the motions (initial screen with OS X in a white box and status bar, but it never makes it to the log in screen. It goes to a blue screen and hangs. I've done the usual (permissions, PRAM, NVRAM, fsck, etc.) to no avail. I'm all out of ideas. Thoughts?

"What a computer is to me is it's the most remarkable tool that we've ever come up with, and it's the equivalent of a bicycle for our minds."
- Steve Jobs
  quote
FFL
Fishhead Family Reunited
 
Join Date: May 2004
Location: Slightly Off Center
 
2005-07-20, 09:17

I've fixed stuff like that with an Archive & Install with Preserve Users.

It's time-consuming but it works and you don't have to recreate the account.
  quote
torifile
Less than Stellar Member
 
Join Date: May 2004
Location: Durham, NC
Send a message via AIM to torifile  
2005-07-20, 09:40

Have you tried a safe boot? It sounds like something's mucking up the start up process when the OS starts loading things.
  quote
Brad
Selfish Heathen
 
Join Date: May 2004
Location: Zone of Pain
 
2005-07-20, 09:42

I've seen this happen when a system update hangs and is rebooted at an incomplete stage. Has that happened here recently?
  quote
sunrain
Veteran Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Portlandia
 
2005-07-20, 11:44

Quote:
Originally Posted by torifile
Have you tried a safe boot? It sounds like something's mucking up the start up process when the OS starts loading things.
Well, I chatted with her a bit and she *did* remember downloading some new widgets right before her system went down. (shocker) I popped into safe boot, deleted them, and the system is working fine now. I ran a permissions repair and it made repairs on the following:

Code:
./Library/Widgets ./usr/lib/php/build/acinclude.m4
Thanks everyone.

"What a computer is to me is it's the most remarkable tool that we've ever come up with, and it's the equivalent of a bicycle for our minds."
- Steve Jobs
  quote
torifile
Less than Stellar Member
 
Join Date: May 2004
Location: Durham, NC
Send a message via AIM to torifile  
2005-07-20, 13:02

Quote:
Originally Posted by sunrain
Well, I chatted with her a bit and she *did* remember downloading some new widgets right before her system went down. (shocker) I popped into safe boot, deleted them, and the system is working fine now. I ran a permissions repair and it made repairs on the following:

Code:
./Library/Widgets ./usr/lib/php/build/acinclude.m4
Thanks everyone.
Woo hoo! Mr. T to the rescue!

Glad to hear it's working again.
  quote
Posting Rules Navigation
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Post Reply

Forum Jump
Thread Tools
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about IBook problem and Applecare mdeloria Genius Bar 6 2005-03-23 17:27
Problem with simple networking setup Koodari Genius Bar 16 2005-03-11 17:21
RAM problem with new iBook Mr. X Genius Bar 69 2005-01-11 00:59
iBook Logic Board Questions Stone Of Love Genius Bar 4 2004-12-09 16:11
iBook Airport problem RolandG Genius Bar 1 2004-08-05 13:49


« Previous Thread | Next Thread »

All times are GMT -5. The time now is 23:15.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - 2021, AppleNova